torstai 5. joulukuuta 2013

DEMO 2.12.2013

Alkulämmittely:


Tänään oli viimeinen demokerta ennen ensi viikon nukketeatteriesitystämme. Demo alkoi totutulla tavalla erään ryhmän pitämällä alkulämmittelyllä. Mielestämme kaikki leikit olivat jänniä ja uusia, joten halusimme selostaa ne melko tarkasti blogiin, jotta voimme myöhemmin käyttää niitä. Tänään alkulämmittelyn teemana oli jouluinen kehyskertomus, ja ryhmä olikin saanut lämmittelyleikit hienosti taiteiltua jouluisen sadun lomaan. Tuokion ideana oli se, että jokaisen leikin välissä suljimme silmämme ja kuuntelimme ohjaajan kertomaa tarinaa, jonka jälkeen lähdimme kulkemaan ohjeiden mukaisesti sinne, mistä kuului kulkusten kilinää.

Ensimmäisenä leikkinä oli leikki, jossa istuimme piirissä ja rupesimme hyräilemään tuttua melodiaa. Tehtävänä oli vuoronperään läpsäistä omia polviaan jonka jälkeen vuorotellen vieressä istuvien kaverien polvia. Vähitellen tahti kiihtyi ja myös tehtävät vaikeutuivat.

Seuraavaksi pääsimme leikkimään hieman erilaista variaatiota perinteisestä nimileikistä. Tarkoituksena oli lähteä kävelemään ympäri salia ja kätellä vastaantulijoita. Ensimmäisellä kerralla vastaantulijalle kerrottiin oma nimi, mutta seuraavalla kerralla kerrottiin se nimi, jonka edelliseltä kättelijältä oli kuullut. Tätä jatkui niin kauan kunnes oma nimi tuli takaisin itselleen. Tämä leikki oli todella hauska, ja vaikka leikki ehkä vaikuttaakin yksinkertaiselta, niin todella helposti meni sekaisin siinä kun ei muistanut, kenen nimen sitä nyt viimeksi oikein kuulikaan.

Viimeinen varsinainen leikki harjoitti hieman oman pokan pitämistä. Seisoimme ringissä ja yksi vapaaehtoinen jäi ringin keskelle. Hänen tehtävänään oli saada joku ringissä seisovista nauramaan tai hymyilemään sanomalla “Minulta on maito loppu”. Tähän kohdehenkilön tuli vastata “voi Mirri-parkaa” ja paijata samalla Mirrin päätä. Jos jollain pokka petti, niin oli hänen vuoronsa siirtyä ringin keskelle. Tässä kohtaa kyllä omassa pokassa oli aika paljon pitämistä, ja varsinkin jos joku muu rupesi nauramaan vieressä, niin se oli entistä hankalampaa.

Rentoutumishetkenä meillä oli hierontarinki, jossa istuimme ringissä ja hieroimme edessä olevan hartioita. Tämä oli mukavaa, vaikka ehkä ihan täysin itse ei pystynytkään rentoutumaan, kun samalla piti keskittyä siihen toisen hieromiseen. Rentoutti kuitenkin mukavasti, ja tämän jälkeen oli mukava jatkaa seuraaviin tehtäviin.


Hanna ja Emmi-Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti