torstai 12. joulukuuta 2013

Paketti kasaan - draamaseminaari 9.12

Viimeinen rupeama oli draamaseminaari esityspäivän iltana. Kaksi tehokasta tuntia, kolme nukketeatteriesitystä ja aika monta powerpoit esitystä. Alkuun kolme ryhmää esittivät oman näytelmänsä. Oli kiva nähdä myös muiden ryhmien tuotoksia ja todella hienoja esityksiä he olivatkin tehneet. Ryhmät saivat toivottavasti myös arvokasta palautetta esitystään varten, joka heillä oli vielä edessä päin. Esityksille varattu tila tosin oli aivan liian pieni niin isolle porukalle, ilma meinasi loppua kesken. 

Esityksien jälkeen esittelimme omat ryhmätyömme. Käytännön järjestelyt eivät sujuneet aivan mutkattomasti. Teknisten ongelmien lisäksi ohjeistuksessa oli sekavuutta. Jokaiselle ryhmälle oli varattu 15-20 minuuttia aikaa ja kolme ryhmää esitte samaan aikaan. Tarkoitus oli kiertää pisteeltä toiselle ja tutustua jollain tasolla kaikkiin aiheisiin.

Itse ehdin tutustumaan kahteen muuhun esitykseen kunnolla, muut aiheet sen sijaan jäivät kyllä ihan pimentoon. Ajankohtakin oli ehkä hieman haastava, pitkän päivän jälkeen keskittyminen ei ollut enää ihan huipussaan. Lopuksi kävimmekin keskustelua, voisiko esitykset käydä läpi jotenkin muuten, esim. käyttää luentojen aikaa siihen. Uskon, että se toimisi paremmin. Nyt itsereflektoinnin kimppuun, jotta saa viimeisenkin suorituksen pois alta. 


Satu

3 kommenttia:

  1. Totta puhut siinä, että pitkän päivän päätteeksi oli kyllä hieman vetämätön olo! Oli kuitenkin mukavaa, että näimme muiden ryhmien tuotoksia. Hienoa, että esitykset olivat kaikki keskenään erilaisia, ja sai paljon vinkkejä siitä, millä kaikilla tavoilla tällaisia esityksiä oikein pystyykään tekemään.

    VastaaPoista
  2. Minun mielestäni oli mielenkiintoista nähdä toistenkin ryhmien nukketeatteriesityksiä.Ne olivat tosi hienoja ja erilaisia!
    Kirjallisten töiden esittely oli hyvä idea,mutta se oli hiukan ikävää,kun kiertämisaika oli niin lyhyt,joten ei ehtinyt nähdä kaikkia esityksiä kokonaan..Itseäni jännitti kirjallisen työmme esittely,mutta se meni onneksi hyvin.:)

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä minäkin olen, oli todella mielenkiintoista nähdä erilaisia nukketeatteriesityksiä. Niistä oppi, miten eri nukketeatterimuotoja voi käyttää esityksessä. Minulle niistä jäi etenkin mieleen varjoteatteri, jossa käytettiin piirtoheittimen lisäksi muun muassa seinälle heijastettua valoa ja nukkea.

    Power Point- esitykset olisi ollut minusta hyvä laittaa vaikka Moodleen kaikkien nähtäväksi, koska tosiaan siinä ei kerennyt jokaisen ryhmän tuotosta näkemään. Kaikki esitykset taidettiin laittaa esille paperiversiona, mutta monella ei tainnut olla aikaa niitä enää tämän vuoden puolella katsella, kun joululoma jo häämötti edessä. Draamaseminaari on kuitenkin kiva idea, joka päättää ja kokoaa kurssin asiat. :)

    VastaaPoista