keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Loppuhuipennus - 9.12. Nukketeatteriesitys

9.12. se päivä sitten koitti, että oli aika esittää nukketeatteriesitys lapsille. Olimme viikonlopun aikana keskustelleet facebookissa ryhmäläisten kesken kaikista käytännön asioista esitykseen liittyen ja teimme esitykseen jopa muutamia muutoksia esitystä edeltävinä päivinä. Olimme sopineet etukäteen, että menemme maanantaina puoli kymmeneksi kirjastolle vielä hieman harjoittelemaan esitystä ja olimme sopineet kirjaston henkilökunnan kanssa, että saamme harjoitella pommisuojatilassa.

Viimehetken harjoitukset sujuivat hyvin, joskin kaikkia vähän jännitti ja se vaikutti harjoittelemiseen. Uskoimme kuitenkin kaikki, että esitys tulee menemään hyvin ja toivoimme kovasti, että meidänkin esitykseen tulee lapsiyleisöä. Viimeisissä harjoituksissa kiinnitimme erityishuomiota juuri loppukohtaukseen, sillä muissa harjoituksissa olimme pääosin keskittyneet harjoittelemaan esityksen alkuosaa.

Kun meidän vuoromme sitten koitti, iloksemme huomasimme, että esitystä tuli katsomaan monta pientä lasta. Lapset olivat arviolta alle nelivuotiaita ja he jaksoivat seurata esityksen hienosti loppuun saakka huolimatta siitä, että he olivat käyneet katsomassa jo muut esitykset. Meidän esityksemme sujui hyvin! Jokainen keskittyi täysillä omaan rooliinsa ja kaikki sujui niin kuin pitikin. Kukaan ei unohtanut vuorosanojaan ja jokainen muisti mitä milloinkin piti tehdä. Myös viimehetkellä loppuun päättämämme laulu ”Joulu on taas” sopi esitykseen hyvin. Uskomme, että kaikille ryhmäläisille jäi hyvä mieli esityksestä. Erityisen iloisia olemme siitä, että lapset lähtivät mukaan esitykseen juuri toivomallamme tavalla.

Kokonaisuudessaan välillä vähän rankaltakin tuntunut esityksen harjoitteleminen ja valmistaminen sai mukavan lopetuksen esitykseen – emme olleet tehneet turhaa työtä, vaan meitä tultiin katsomaan. Mitäs muille jäi päällimmäisenä mieleen nukketeatteriesityksen tekemisestä ja lopulta esittämisestä? :)

- Petra ja Meri

4 kommenttia:

  1. Joo todellakin aluksi jännitti, mutta sitten kun esitys alkoi, niin jännitys hävisi. Minulla ainakin oli hauskaa, vaikka en ennen ollut nukketeatteriesityksessä ollutkaan mukana. :) Kaikki nukettajat onnistuivat minusta hyvin ja kertoja osasi ottaa hienosti lapset mukaan esitykseen. Ohjaajakin oli mukana rekvisiittojen muuttamisessa. Lapsille esiintyminen oli todella erilaista kuin luokkalaisillemme esiintyminen, koska lapsista ei ikinä tiedä mitä he keksivät. Onneksi esitykseemme tuli lapsia ja aika paljon tulikin! Minulle ainakin jäi todella hyvä mieli esityksestä eikä viimehetken uudistuksetkaan haitanneet tai sekoittaneet meitä yhtään. Kiitos kaikille Joulunalleille mukavasta nukketeatteriesityksestä ja hyvästä seurasta! :)

    VastaaPoista
  2. Minustakin esitys meni hyvin.
    Oli mukavaa päästä itsekin esitykseen mukaan "rekvisiitasta vastaavana"(kuusen valot päälle,"lumihiutaleiden ripottelu",jne).
    Olisi ollut hienoa,jos olisi löytynyt yhteisiä harjoitteluaikoja demojen ulkopuolelta,jotta myös minä ohjaajana olisin saanut hoitaa kunnolla työni.Toki muutenkin yhdessä harjoitteleminen on aina plussaa,koska siinä näkisi esityksen kokonaisuudessaan,miltä kokonaisuus näyttää.Harjoittelujen vähyys jäi siis harmittamaan.Onneksi esityksen lisäksi oli myös draamaseminaarityö ja blogin pito ja lisäksi reflektio.:)

    Myös nukettajat osallistuivat esityksen "ohjaamiseen" ideoita ehdottaen,eli tässä mielessä tiimityö sujui hyvin.

    Opin sen,että ensi kerralla olisi järkevää laittaa ylös,ennen tavaroiden kuljetusta,että mitkä tavarat ovat matkalla esityspaikkaan.Nythän se triangeli on yhä hukassa,mikä harmittaa.Toivottavasti triangeli löytyy!
    T.Sina

    VastaaPoista
  3. Minullekin jäi esityksestä oikein mukava maku suuhun. On se vaan niiiiin erillaista esittää oikealle yleisölle. Lapsia oli tosiaan aika paljon paikalla ja hienosti he lähtivät mukaan juoneen ja aikuiset osallistuivat lopun joululauluun.

    Esityksen alussa, kun esittelin Satumetsää lapsille, minua vähän huvitti se lähes olematon lavastus. Odotin, että joku lapsista olisi kommentoinut "Eihän tossa metsässä ole edes puita!" :) No, tällä kertaa näin. Ehkä seuraavassa esityksessä siihen tulee panostettua enemmän.

    Harjoittelu tuntui tosiaan monesti aika työläältä, iso ja toisilleen vieras ryhmä ja kaikilla tietenkin eri aikataulut. Siihen nähden saimme mielestäni kuitenkin ihan hyvän paketin kasaan. Kiitos siis siitä! :)

    Satu

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä olen myös minä, oli todella kiva päästä vihdoin esittämään esityksemme ihan oikean yleisön eteen. Viime hetken harjoittelut ennen esitystä menivät vähän nauramiseksi, mutta se ei onneksi vaikuttanut keskittymiseen, vaan esitys meni kyllä hyvin! :)

    Satu, aivan totta toi kommentti tuosta Satumetsästä, enpä ite edes ollut tajunnutkaan koko asiaa...:)

    Omastakin mielestäni tämä projekti oli kyllä melko työläs, mutta loppua kohti oli kyllä palkitsevaa, kun rupesimme vihdoin saamaan esitystä kasaan ja kuntoon. Lisäksi oli mielenkiintoista ja hauskaa päästä kokeilemaan nukketeatterin tekemistä, ja meillä ol kyllä mukavaa! :)

    VastaaPoista